Thumbnail

Support - Skat Professionel Nova

Her kan du finde hjælp og svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende Skat Professionel Nova.

Skat Professionel Nova - Daglig brug

 • Hvordan henter jeg data fra Skattemappen (R75)?

  Hvorfor får jeg en Authorization Error, når jeg forsøger at hente data fra Skattemappen eller ved forsøg på indberetning til SKAT?

  Denne fejlmeddelelse er beskrevet i SKATs vejledning til deres del af SA Pro løsningen.

  Find den på www.skat.dk. Vælg Vejledninger. Vælg Systemvejledninger til virksomheder. Vælg SelvAngiv Professionelt (SA Pro) langt nede i listen. Her findes vejledningerne til systemet.

  Vælg: Til virksomheden: Sådan fortæller du SKAT hvilke certifikater, der må benytte SA Pro. Læs vejledningen, herunder forklaringen på denne fejl. Fejlen kan undgås ved at følge vejledningen.

   

  Hvorfor er det de betalte, og ikke de pålignede B-skatter, der indlæses fra Skattemappen?

  Vi er bekendt med dette problem, men har ikke nogen løsning på det. I tilfælde af forskel på indbetalte og pålignede B-skatter, må man selv tilrette beløbene efter indlæsningen fra Skattemappen.

   

  Hvorfor importeres kurstabsfradrag ikke fra Skattemappen?

  Desværre er man pt. nødt til selv at tilføje kurstabsfradraget ved indtastning. Vi arbejder på at finde den rigtige løsning.

 • Hvordan indberetter jeg elektronisk selvangivelse?

  Hvad kan jeg gøre hvis jeg får en fejl 9999, ved forsøg på indberetning til SKAT?

  Denne fejlbesked fra SKAT er problematisk. Det skyldes, at der ikke findes nogen specifik forklaring på den. Den betyder noget i retning af ’uspecifiseret’ fejl. Dermed kan der være forskellige årsager til den.

  Vi har dog efterhånden fået visse erfaringer med den:

  Den kan bl.a. skyldes, at man forsøger at indberette:

  • Virksomhedens regnskabsoplysninger, men disse mangler et CVR- eller CPR-nummer.
  • Servicefradrag eller underholdsbidrag, men disse mangler oplysninger om beløbsmodtager.

  Mht. servicefradrag og underholdsbidrag, så kan der være det problem, at man har indlæst fradragene fra Skattemappen (f.eks. fordi man tidligere har indtastet dem på SKATs TastSelv). Ved denne indlæsning er de blevet indlæst med beløb, men uden oplysninger om modtager. Fejl 9999 fås så ved forsøg på indberetning. Løsningen er at fravælge gen-indberetning af beløbene. Det kan gøres inde i indberetningsmodulet. Vælg Servicefradrag i skærmbilledets venstre side – kontrollér om der er tale om en post, der ikke behøver indberetning, fordi den allerede er indberettet. Tryk på knappen 'Fravælg alle'. Dermed fjernes markeringerne for indberetning, og disse data vil ikke blive inkluderet i indberetningen.

Skat Professionel Nova - Øvrige